La llengua Catalana a les noves tecnologies

En el marc del 3GSM World Congress, la fira mundial més gran de la indústria de les comunicacions mòbils, el conseller Joan Puigcercós i el conseller delegat d’Adobe, Bruce Chizen, han presentat el programa Adobe Reader 8 en català, un programa instal·lat a més de 525 milions d’ordinadors i dispositius a tot el món. 

Aquest  programa possibilita l’intercanvi d’informació de forma segura entre empreses, administracions públiques i consumidors i ja es pot descarregar la interfície en català des de la pàgina web d’Adobe.  

Segons Puigcercós, “la disponibilitat de l’Adobe Reader 8 en català dóna un nou impuls a la normalització lingüística en l’entorn digital, on hem de garantir que s’hi reflecteixin tots aquells avenços a favor del català que hem aconseguit en el món presencial”. El conseller ha agraït a Adobe haver fet possible el programa gratuït en català; Chizen, per la seva banda, ha confirmat la satisfacció d’Adobe per aquesta fita ja que Catalunya és un dels països més avançats tecnològicament del sud d’Europa.

Aquesta setmana, a més, el conseller ha firmat un conveni amb els fabricants de mòbils Nokia, Motorola, Grunding i Alcatel, i les operadores Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo que compromet aquestes empreses a implantar progressivament el català en els menús, aplicacions i manuals dels telèfons que es comercialitzen a Catalunya. A final del 2007 aquesta mesura ja començarà a ser visible, i abans d’acabar el 2008 la llengua catalana ja serà present al 72% del mercat de telefonia mòbil.

Joan Puigcercós, conseller de Governació i Administracions Públiques i secretari general d’Esquerra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.