El català serà oficial a la UE tant aviat com el govern de l’estat ho demani

De mans de la presidència grega de la Unió Europea ha arribat aquesta setmana una proposta molt original que pot donar un cop de mà a la nostra llengua per a ser reconeguda a Europa com a idioma oficial.


Aquesta proposta permet, mitjançant la consulta electrònica, votar per les diferents preguntes que han estat seleccionades d’entre centenars i que seran presentades a la Cimera de Caps d’Estat i de Govern de la UE a Tessalònica, el proper 21 i 22 de juny.

Les qüestions finalistes s’han penjat a internet a la pàgina de la presidència grega i en destaca una de catalana (des de ‘Spain’) a l’apartat d’Ampliació de la UE”.

Aquesta pregunta, escrita en espanyol i català, diu el següent:”Sóc catalana i visc a Barcelona. M’agradaria que la Unió Europea donés suport i reconeixement oficial a la meva llengua. Crec que fora bo una consulta sobre aquest tema. ”

Per a votar perquè sigui aquesta la pregunta plantejada a la Cimera de Caps d’Estat i de Govern de Tessalonika, pots votar-la a la pàgina de la presidència grega, al seu apartat de votacions electròniques.

http://evote.eu2003.gr/evote/evoices.aspx?setid=11&languageid=6

En aquest moment, les votacions ens són molt favorables i la pregunta catalana ha rebut un 83% dels vots, el que la situa com a primera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.